Ячмінь ярий Себастьян

«СЕБАСТЬЯН» – сорт  ярого ячменю.

Виведений методом схрещування. Сорт – інтенсивного типу, напівпізній.  Різновидність – нутанс. Форма куща – прямостояча. Колос – дворядний, середньої щільності, солом’яно-жовтий. Зернівка – еліптична, виповнена, жовта, велика.

Добре реагує на внесення повного мінерального живлення. Для досягнення найвищої якості солоду рекомендується висівати після коренеплодів. Якщо ж пивоварні характеристики не є домінуючими, то можна висівати і після злакових та збільшувати норму внесення азотних добрив для отримання максимального врожаю. Пивоварні якості відмінні. Високий та стабільний урожай. Відзначається високою стійкістю до хвороб, але за сприятливих умов для розвитку хвороб потребує фунгіцидного захисту та профілактики грибкових хвороб.

Оригінатор –Сejet plante foredling, I.C”,  ”, Данія.

Вид культури – ячмінь ярий.

Різновид – нутанс.

Колос – дворядний, середньої щільності, солом’яно – жовтий.

Термін посіву – напівпізній.

Період дозрівання – середньостиглий.

Висота стебла – 67 см.

Врожайність – 79 ц/га.

Потенційна врожайність – 105 ц/га

Маса 1000 насінин – 46,2 г.

Норма висіву – 3,8 – 4,0 млн. схожих насінин/га.

Вміст білка – 10,7-11,5%.

Екстрактивність – 83,4%.

Top