Ячмінь ярий Кангу

«КАНГУ» – сорт ярого ячменю

Оригінатор „Limagrain, a.s.”, Чехія.

Напівпізній сорт ярого ячменю, інтенсивного типу.  Колос дворядний, довгий, середньої щільності. Зернівка еліптична, жовта, велика, маса тисячі насінин до 50,0 грам. Характеризується високим коефіцієнтом кущення, стабільно високою врожайністю в усіх агротехнічних зонах вирощування. Добре реагує на внесення повного мінерального живлення. Фосфорні та калійні добрива найкраще вносити з осені. Доза встановлюється на основі планової врожайності та вмісту поживних речовин у грунті. Дози внесення азотних добрив розраховуються відповідно попередника, вмісту азоту в грунті та коливаються в діапазоні 20-60 кг/га в діючій речовині. Обробіток регуляторами росту не є необхідним. Відмінна риса сорту висока стійкість до борошнистої роси та плямистості іржі, середня стійкість проти бурої плямистості. Перший фунгіцидний захист слід провести у фазі «кінець кущення – початок виходу в трубку», другий обробіток у фазі «початок колосіння – повне колосіння.»  Рекомендується використовувати комбіновані препарати, або комбінацію препаратів з різними діючими речовинами. Відноситься до найперспективніших сортів ячменю пивоварного напрямку. Сорт Кангу успішно пройшов виробничі випробування на солодовнях фірми Soufflet, Heineken. Використовується для виробництва пива на постійній основі такими фірмами як Plzensky Prazdroy та Radegast.

Вид культури – ячмінь ярий.

Різновид – нутанс.

Колос –  дворядний, середньої щільності.

Термін посіву – напівпізній.

Період дозрівання – середньостиглий.

Висота стебла – 70 см.

Врожайність – 82 ц/га.

Потенційна врожайність – 91,3 ц/га.

Маса 1000 насінин –  50,0 г.

Норма висіву – 3,5 – 4,5 млн. схожих насінин/га.

Вміст білка -10,5 – 12,0%

Екстрактивність  – 83%.

Top