Ячмінь ярий Францін

«ФРАНЦІН» – сорт ярого ячменю

 Оригінатор – „Selgen, a.s”, Чехія

Сорт інтенсивного типу. Стебло міцне,   середньоросле, висотою 71 см.  Добре реагує на внесення повного мінерального живлення. Рекомендується висівати за 100% господарської придатності 3,5 – 4,0 млн./га насінин. Для досягнення найвищої якості солоду, рекомендується висівати після коренеплодів. Якщо ж пивоварні якості не є домінуючими, то можна висівати і після злакових.  Висока врожайність у районах буряку та кукурудзи.  Висока стійкість до іржі, але за сприятливих умов для розвитку хвороб потребує фунгіцидного захисту. Рекомендований для вирощування у зонах Полісся, Лісостепу та Степу.

Вид культури –  ячмінь ярий.

Різновид –  нутанс.

Колос – дворядний.

Термін посіву – середньоранній.

Період дозрівання – середньостиглий.

Висота стебла – 71 см.

Врожайність – 82 ц/га.

Потенційна врожайність – 91,3 ц/га.

Маса 1000 насінин – 50 г.

Норма висіву – 3,5 – 4,0 млн. схожих насінин/га.

Вміст білка – 11,1 %.

Екстрактивність – 82,4%.

 

Top