Пшениця озима Юлія

«ЮЛІЯ»  сорт м’якої безостої озимої пшениці. (новинка)

Оригінатор – „ Selgen, a.s.”, Чехія

«Юлія» – ранньостиглий сорт озимої пшениці з стабільними  хлібопекарськими властивостями, по якості  відноситься до класу «Е» (1-2 клас). Юлія. Це — «молодша сестра» Богемії, яка успадкувала від неї найкращі якості (високу стабільну врожайність в усіх кліматичних зонах і високу якість зерна). Юлія є одним із лідерів з урожайності у своїй категорії у всіх кліматичних зонах вирощування в Чехії. Зимостійка, стійка до хвороб, вилягання, добре витримує пізні строки посіву.

Рослина середнього росту (97 см) з високою стійкістю до полягання. Сорт відзначається  дуже високою зимостійкістю і стійкістю до листкових та колоскових хвороб (фузаріоз, борошниста роса). Фунгіцидний захист орієнтувати на очікувану епідемію хвороби. Сорт дуже добре реагує на інтенсивний спосіб вирощування. Добре переносить як ранні так  і пізні терміни посіву.

Різновид – лютесценс.

Термін посіву  – ранній.

Період дозрівання – ранньостигла.

Висота стебла – 97 см.

Врожайність – 80-90 ц/га.

Потенційна врожайність -120 ц/га.

Маса 1000 насінин – 51 г.

Норма висіву – 3,5 – 4,0 млн. схожих насінин/га.

Вміст білка – 13,5 %.

Вміст клейковини – 28 – 30%.

Зони вирощування – Степ, Лісостеп, Полісся.

Top